Δημοφιλείς αναρτήσεις

24 Σεπ 2011

Μπισκότα Βρώμης

Υλικά:
1 1\2 φλυτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
1\2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι βιολογικό για όλες τις χρήσεις
1\2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
1\2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1\2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια,αμύγδαλα,φουντούκια ψιλοκομμένα
1\4 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες ή goji berries
1\2 κουταλάκι γλυκού σόδα
1\2 κουταλάκι γλυκού bakin powder
1\2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
1\2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1\2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 αυγό

Εκτέλεση:
Αλέθουμε στο multi τις νιφάδες,τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και τα ρίχνουμε σε ένα bowl.Εκεί,προσθέτουμε το αλεύρι,τη σόδα,το bakin,την κανέλλα,τη βανίλια και το αλάτι.Χτυπάμε στο multi το λάδι με την καστανή ζάχαρη και το ρίχνουμε και αυτό με τη σειρά του στο bowl με τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και μορφοποιούμε τη μάζα σε σχήματα της αρεσκείας μας είτε με coupe pate είτε με το στόμιο ενός ποτηριού.
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 170ο -180ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 15'λεπτά περίπου.

Τip 1: Μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο,με το πρώτο γίνεται πιο βαρύ αλλά πιο υγειινό.
Tip 2:Τη βρώμη μπορείτε να μην την αλέσετε,να τη χρησιμοποιήσετε ως νιφάδα.

Βαθμός Δυσκολίας:5a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου