Δημοφιλείς αναρτήσεις

24 Σεπ 2011

Η Σαλάτα της Κατερίνας

Υλικά:
10-15 φύλλα ρόκας
8-10 φύλλα γαλλική σαλάτα
4-5 φύλλα λόλο ρόσο
1 χούφτα σταφύλι κόκκινο (φράουλα, μοσχάτο, σταφίδα)
1/2 με 1 ξινόμηλο
6 τοματίνια
Κρουτόν
Για τη σως:
3 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
3 γεμάτες κ.σ. blue cheese
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε με ένα πηρούνι το blue cheese μαζί με το γιαούρτι, μετά ρίχνουμε το λάδι, ξύδι και τέλος το μέλι και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, ελαφρώς ρευστή.
Έχουμε κόψει τα σαλατικά (με το χέρι) σε μεγάλα κομμάτια και τα μήλα σε μικρα κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ σαλάτας και προσθέτουμε τα σταφύλια (κομμένα ή όχι), τα τοματίνια και τα κρουτόν. Ρίχνουμε τη σως, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Βαθμολογία : 5c (crux: η σως να έχει τη σωστή υφή και ρευστότητα!)    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου