Υλικά (4 καλές μερίδες) :
1 φιλέτο σολομού, 500γρ
1 πακέτο πέννες, 500γρ
1 κρέμα γάλακτος, 35% ή light, 250ml
1 μπρόκολο,
λίγο σκόρδο, ελαιόλαδο, ρακί (ή τσίπουρο), άνηθο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σολωμό με την πέτσα κάτω για να την απομακρύνουμε. Μετά από 1-2 λεπτά βγάζουμε το σολωμό από το τηγάνι, αφαιρούμε την πέτσα με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε το σολωμό πάλι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο. Αναποδογυρίζουμε συχνά μέχρι ο σολωμός να πάρει χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά (να μην στεγνώσει τελείως). Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Μόλις ο σολωμός ψηθεί, δυναμώνουμε τη φωτιά για 2 λεπτά και σβήνουμε με ρακί ή τσίπουρο (2 σφηνάκια). Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει και να δέσει. Λίγο πριν δέσει προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο (1-2 κ.σ) και λίγο πιπέρι. Εδώ μπορούμε να "σπάσουμε" το φιλέτο σολωμού σε μικρότερα κομμάτια, εάν αυτό δεν έχει ήδη συμβεί με το αναποδογύρισμα. Προσοχή: η σάλτσα θα πρέπει να είναι ελαφρώς ρευστή και όχι πολύ πηχτή για να πάει σε όλα τα μακαρόνια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε τις πέννες. 2 λεπτά πριν τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος, ρίχνουμε το μπρόκολο το οποίο έχουμε καθαρίσει, πλύνει και κόψει σε μεσαίες ροζέτες. Στη συνέχεια, σουρώνουμε τις πέννες μαζί με το μπρόκολο και τα επανατοποθετούμε στη κατσαρόλα. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Tip: Μόλις το πιάτο σερβιριστεί μπορούμε να στύψουμε από πάνω λεμόνι, όσο θέλει ο καθένας.
Βαθμολογία: 5b
1 φιλέτο σολομού, 500γρ
1 πακέτο πέννες, 500γρ
1 κρέμα γάλακτος, 35% ή light, 250ml
1 μπρόκολο,
λίγο σκόρδο, ελαιόλαδο, ρακί (ή τσίπουρο), άνηθο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σολωμό με την πέτσα κάτω για να την απομακρύνουμε. Μετά από 1-2 λεπτά βγάζουμε το σολωμό από το τηγάνι, αφαιρούμε την πέτσα με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε το σολωμό πάλι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο. Αναποδογυρίζουμε συχνά μέχρι ο σολωμός να πάρει χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά (να μην στεγνώσει τελείως). Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Μόλις ο σολωμός ψηθεί, δυναμώνουμε τη φωτιά για 2 λεπτά και σβήνουμε με ρακί ή τσίπουρο (2 σφηνάκια). Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει και να δέσει. Λίγο πριν δέσει προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο (1-2 κ.σ) και λίγο πιπέρι. Εδώ μπορούμε να "σπάσουμε" το φιλέτο σολωμού σε μικρότερα κομμάτια, εάν αυτό δεν έχει ήδη συμβεί με το αναποδογύρισμα. Προσοχή: η σάλτσα θα πρέπει να είναι ελαφρώς ρευστή και όχι πολύ πηχτή για να πάει σε όλα τα μακαρόνια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε τις πέννες. 2 λεπτά πριν τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος, ρίχνουμε το μπρόκολο το οποίο έχουμε καθαρίσει, πλύνει και κόψει σε μεσαίες ροζέτες. Στη συνέχεια, σουρώνουμε τις πέννες μαζί με το μπρόκολο και τα επανατοποθετούμε στη κατσαρόλα. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Tip: Μόλις το πιάτο σερβιριστεί μπορούμε να στύψουμε από πάνω λεμόνι, όσο θέλει ο καθένας.
Βαθμολογία: 5b

adi gia kream galaktos- yoghurt (sto telos omos) kai episis pai kai kapari ;-))
ΑπάντησηΔιαγραφή